Tips voor het gebruik van een website builder

Steeds meer mensen gebruiken een website builder om snel en gemakkelijk zelf een website op te kunnen zetten. Het voordeel is dat er geen of weinig kennis nodig is van programmeren en dat er met de meeste website builders toch een heel prima product opgezet kan worden dat in de meeste gevallen een zeer professionele uitstraling kan hebben, waarbij niet te zien is dat het met een kant en klaar programma opgezet is. Er zijn echter wel een aantal dingen die in de gaten gehouden moeten worden om een goed effect te kunnen bereiken.

Plug-ins

Plug-ins zijn handig en maken dingen mogelijk die je zelf waarschijnlijk niet had kunnen versieren. Dit betekent echter niet dat je alle plug-ins ook daadwerkelijk nodig hebt. Kies dus welke een echte toevoeging zijn op de website en laat de plug-ins die dit niet zijn gewoon liggen. Zij zullen de website zwaarder maken en het regelmatig updaten van alle plug-ins en tools maken het ook niet veel makkelijker voor jou als beheerder van de website. Controleer ook regelmatig of er nieuwere versies beschikbaar zijn, vaak zijn er fouten uit het systeem gehaald of zijn er meer mogelijkheden aangemaakt.

Content

Zorg altijd voor genoeg inhoud van de website. Het is leuk wanneer je werkt met een programma dat alles voor je voorbereidt, maar dat betekent niet dat er geen werk zal blijven liggen dat je zelf moet doen. Wil je dat de website gevonden wordt en dat de bezoekers in staat zijn om een langere tijd te genieten van alles wat je op jouw site hebt gemaakt, dan is content een vereiste. Maak desnoods een planning voor jezelf zodat je ook regelmatig nieuwe inhoud aan de site toevoegt. Zo houd je de bezoekers tevreden en daarmee kun je zelf ook meer genieten van je website.

Kies je Builder verstandig

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar om website-buildereen website mee te maken. Kies daarom verstandig, er zijn veel mogelijkheden maar wil dat zeggen dat je alles nodig hebt? Meestal wel. Wellicht niet op dit moment, maar in een later stadium kan het handig zijn om bepaalde uitbreidingen door te voeren, waarmee een beter programma altijd een stuk handiger zal werken. Dit zal altijd in jouw voordeel zijn. GoDaddy is bijvoorbeeld een prima manier om snel te werk te kunnen gaan, er is veel ondersteuning en informatie te vinden en de meeste recensies van gebruikers van dit programma zijn zeer positief. Het werkt goed, wordt vaak bijgewerkt en is al met al een prima opstart, zelfs zonder de plug-ins.

Bekijk de resultaten

Het laatste wat ik mee wil geven als tip is dat het verstandig is om regelmatig te meten wat de resultaten zijn van veranderingen en aanpassingen. Soms gebeurt het dat een populaire pagina niet meer gevonden wordt of dat er ineens veel meer bezoekers zijn. Handig om te weten, maar het is nog handiger wanneer je weet waar de oorzaak ligt. Zo kun je veel meer met de informatie doen in de toekomst namelijk en dat is gewoon pure winst in je broekzak.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.