Hoe bespaar je op voetbalkleding?

Wanneer het voetbalseizoen verstreken is, hebben de meeste voetbalteams vakantie en maken ze zich vervolgens weer op voor het nieuwe seizoen. Het overgrote deel van de voetbalspelers heeft na één seizoen een paar voetbalschoenen versleten en heeft dus een nieuw paar nodig voor komend seizoen. In dit artikel geven we je tips hoe je geld kunt besparen op de aankoop van nieuwe voetbalkleding en –schoenen.

Bestellen via internet of in de winkel?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen, is of je beter een bestelling op het internet kunt plaatsen of langs de winkel kunt gaan. In de meeste gevallen ben je via het internet goedkoper uit, omdat internetsportbedrijven minder hoge lasten hebben dan de reguliere sportzaken. Daarbij is het aanbod via het internet vaak vele malen groter, waardoor veel schoenen eerder in de aanbieding gedaan worden.

voetbalkleding

voetbalkleding

Toch heeft het aankopen van nieuwe voetbalschoenen in een reguliere winkel ook voordelen. Zo kun je de schoenen ter plekke aanpassen en weet je dus direct of je goede voetbalschoenen in handen hebt of niet. Daarbij kun je (afhankelijk van de sportwinkel) gebruik maken van gedegen advies, die je op het internet niet krijgt.

De tijd van het jaar

De tijd van het jaar is doorslaggevend voor de prijs wat je voor voetbalschoenen betaald. Ben je van plan om nieuwe voetbalschoenen aan het begin van het seizoen te kopen? Dan ben je vast niet de enige! Er bestaat dus een grote kans dat veel gebruikelijke schoenmaten uit voorraad zijn en dat je de hoofdprijs moet betalen.

Wij adviseren je om altijd voetbalschoenen rond de winterstop te halen. De meeste voetballers hebben in deze periode geen schoenen nodig, omdat hun voetbalschoenen nog goed genoeg zijn. In deze periode zijn de ‘nieuwste voetbalschoenen’ van afgelopen zomer vaak in de aanbieding.

Doelgericht inkopen doen

Als je net zo doelgericht met winkelen bent als met voetballen kun je een hoop geld besparen. De meeste mensen speuren namelijk het internet af of gaan langs verschillende sportzaken zonder dat ze echt weten wat ze willen. Voordat je een winkel binnenloopt of een webshop bezoekt, raden wij je aan om precies te weten wat je nodig hebt. Ga dan ook alleen na dit product op zoek.

Ondertussen kom je natuurlijk een hoop andere kleding tegen die je graag zou willen hebben. Noteer het merknaam of het linkje en ga verder met de zoektocht naar het product dat je echt nodig hebt. Als je dit product eenmaal hebt gevonden, kun je je lijstje met notities afgaan. Meestal kom je er dan achter dat je de helft niet nodig hebt. Er zijn heel veel mensen die bijvoorbeeld een extra trainingsbroek kopen, terwijl ze er al vier in de kast hebben liggen. Dat is prima als je ze alle vier draagt (dan verslijten ze minder snel), maar als je drie van je trainingsbroeken niet draagt is het natuurlijk een beetje overbodig om een nieuwe te halen. Als je één van de trainingsbroeken niet meer past, wordt het natuurlijk een ander verhaal.

De gouden tip

Natuurlijk heb je niet alleen maar voetbalkleding nodig. Ook wil je er doordeweeks gewoon lekker modieus bij lopen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je opgesteld om ook je gewone kleding zo goedkoop mogelijk te krijgen:

  • Bestel kleren op het internet
  • Als je op het internet besteld, ga dan goed na wat de verzendkosten zijn.
  • Als je op een webshop belandt, kijk dan eerst bij de aanbiedingen voordat je andere mooie (dure) producten ziet.
  • Vraag jezelf altijd af wanneer je op het punt staat om een aankoop te verrichten of je het wel echt nodig hebt.
  • Probeer altijd op zoek te gaan naar kortingscodes.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.