Vertrouwen in websites wordt steeds minder

shoppenMeerdere onderzoeken in Amerika en de Scandinavische landen hebben aangetoond dat de consumenten het vertrouwen beginnen te verliezen in websites. Dit komt niet zozeer door onbetrouwbare informatie of oplichting, zoals de meeste lezers direct zullen denken, maar door de volledige onbereikbaarheid van de eigenaren achter de websites zelf. Vooral bij webwinkels en andere verkopende websites gaat het finaal mis. In veel gevallen heeft dit te maken met een opgezette website die niet direct is gaan lopen, waardoor de ontwikkelaar er de stekker uitgetrokken heeft, maar waarbij de website zelf online gelaten is omdat anders de investering teniet gedaan zou zijn. Een kwalijke zaak waar de overige websites helaas niets aan kunnen veranderen.

Het begint met vertrouwen

Elke aankoop begint met vertrouwen. Online, maar ook in de fysieke winkels moet eerst het geloof er zijn dat het product doet wat het moet doen en ook moet de prijs goed zijn. Pas dan is het mogelijk om over te gaan tot een aankoop. Veel webwinkels hebben dit niet goed mee gekregen. Er staat een website, er zijn producten te koop, maar informatie mist. Er is vaak weinig te vinden over de producten zelf, over de mensen achter de webwinkel en in veel gevallen mist ook nog eens de contactinformatie. De enige manier om in contact te komen met de mensen achter de website, is dus door producten te bestellen. Ook werkt vaak de Live Chat niet, waardoor het vertrouwen in de webwinkel al heel snel zal dalen. Dit vertrouwen is nodig, zonder deze factor is het einde van handel via het internet al snel in zicht.

Heeft u zelf een webwinkel en wilt u de omzet verhogen, dan is het verstandig om de klanten te voorzien van de informatie die zij nodig hebben. Zorg ook voor een adres waar zij kunnen mailen en uitaard ook een telefoonnummer voor het geval er dringende vragen zijn. Op die manier zal de omzet al snel stijgen, en hebben de mensen ook nog eens meer vertrouwen in uw bedrijf, waardoor de orderwaarde per keer ook toe zal nemen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.