WhatsApp sharing via je website

sharingWebsites hebben we om gevonden te worden en hoe is het makkelijker gevonden te worden dan wanneer jouw bezoekers de website delen? We hebben al verschillende mogelijkheden gezien, Twitter en Facebook zijn de grootste, Google + is de belangrijkste en groeit van alle verschillende mogelijkheden momenteel nog altijd het hardst. Dit heeft uiteraard alles te maken met de rol van Google zelf en de innovaties die het bedrijf iedere keer toevoegt. Maar inhoud delen via WhatsApp, dat kan nog wel eens heel goed de toekomst worden van viraal gaan met een website. Het is alleen nog mogelijk via de iPhone, maar lang zal dat vermoedelijk niet duren nu er mogelijkheden geschapen zijn die voor iedereen toegankelijk zullen worden.

Sharing met een WhatsApp knop

BuzzFeed heeft uitvoerig testen uitgevoerd en merkte bij de implementatie van de WhatsApp button dat deze al direct meer gebruikt werd dan Twitter. Nu lijkt Twitter ook meer een medium dat gebruikt wordt rond evenementen, zoals het WK of een Songfestival. WhatsApp daarentegen wordt gebruikt als communicatiemiddel, vooral tussen vrienden en collega’s en daarmee is dit medium een stuk meer geschikt om te delen.

Sharing is caring, maar nu de Whatsapp knop alleen nog bruikbaar is voor de mensen met een iPhone is het vooralsnog vooral een ontwikkeling om in de gaten te houden. Het is een ontwikkeling die nog in beweging is en het is afwachten wat de resultaten zijn. Zeker met betrekking tot resultaten in zoekmachines, want slechte sociale mediacampagnes worden tegenwoordig ook al hard gestraft. Zonder twijfel is dit een optie die alleen geschikt is voor de websites die beschikbaar zijn voor mobiele apparaten, al vermoed ik dat er weinig websites zijn die dit niet doorhebben onderhand.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.